Kammusslor med brynt citronsmör och löjrom

Kammusslor med brynt citronsmör och löjrom

Skapa känslan av fine dining hemma, med denna oemotståndliga förrätt. Tricket för en riktigt bra stekyta på kammusslor är att de ska vara helt torra när de läggs i pannan. 

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 2 portioner

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackan i tärningar och koka dem på låg värme i mjölk med en buljongtärning tills de är helt mjuka

  2. Häll av mjölken och låt palsternackan ånga av

  3. Mixa till en slät puré, tillsätt en klick crème fraiche och smaka av med salt

  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kaprisen på hög värme tills den fått yta och blivit krispig. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper

  5. Bryn smöret tills det blivit gyllenbrunt och doftar knäckigt. Riv i skalet från en halv citron och ta av pannan från värmen

  6. Badda kammusslorna med hushållspapper så de får en helt torr yta. Salta och stek sedan musslorna i smör i ca 1,5 minut på varje sida tills de fått fin färg.

  7. Lägg palsternackspuré i botten och en nystekt mussla på. Häll över det brynta citronsmöret och toppa med kapris och en generös klick löjrom.