Kavringbakelse med lax, löjrom och räkor
Dessa ljuvliga bakelser, maxade med havets läckerheter, passar perfekt till minglet eller buffén och kommer garanterat att imponera på dina gäster!
Du behöver
Antal portioner: 10 små bakelser
- 50 g Pandalus löjrom
- 150 g kallrökt lax, finhackad
- 300 g naturell färskost
- 2 dl creme fraiche (32% fetthalt)
- C:a 25 g finhackad dill
- 1 liten, mycket finhackad rödlök
- Saften från 1/2 citron (c:a 1 msk)
- 30 st utstansade kavringscirklar från kavring, c:a 5 cm i diameter (använd dig gärna av kavring i lite större skivor så får du ut två cirklar per skiva)
Dekoration
- C:a 30 g Pandalus löjrom
- 500 g Pandalus räkor
- 1 citron
- 1 dl creme fraiche
- Dill
- Gräslök och bladpersilja, finhackad
Gör så här
- Börja med att stansa ut 30 cirklar av skivad kavring (har du inget mått så brukar ett litet glas eller liknande funka fint).
- Vispa ihop färskost, creme fraiche och citronsaft så att det blir tjockt och fluffigt (det kommer först bli lösare för att sedan tjockna igen så ge inte upp, det kommer att tjockna).
- Lägg i den finhackade laxen, rödlöken, dillen samt löjromen och vänd runt samtliga ingredienser.
- Smaka av med lite salt och peppar (tänk dock på att smakerna sätter sig först efter att röran fått stå en stund så salta och peppra med måtta).
- Lägg ut 10 stycken kavringcirklar på en bricka.
- Spritsa en klick fyllning på varje (enklast är att använda en stor spritspåse om du har, annars så kan du använda två matskedar och klicka på fyllningen med istället) och lägg sedan en kavringcirkel uppe på fyllningen. Spritsa på en ny klick fyllning och avsluta sedan med en ny kavringscirkel.
- Tryck till lite så att fyllningen kommer ut i kanterna ordentligt och använd överflödet av fyllningen till att stryka med uppe på och på kanterna.
- Låt gärna stå ett par timmar i kylen innan servering så att bakelserna sätter sig.
- Dekorera precis innan servering.