
Kräftfyllda smördegssnurror
Spröda smördegssnurror med kräftor, Västerbottensost och nordiska kryddor som dill och kummin. Tilltuggen är godast nygräddade, kan dock även förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen – sen är det enkelt att flytta över bakpappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer!
Du behöver
Antal portioner: 12 st. snurror
Alternativ på kräftor
- 2 förpackningar Pandalus 12 frysta kräftor à 500 g, eller
- de extra kräftstjärtarna från Pandalus Kräftkungens Special
Snurrorna
- 1 rulle kyld smördeg, 250 g
- 1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
- 1 tsk stötta kumminfrön
- 1 tsk stötta dillfrön
Till pensling
- 1 ägg till pensling
- hela kumminfrön
- hela dillfrön
- flingsalt
Gör så här
- Tina kräftorna. Skala och rensa, det ska bli cirka 2 dl. Grovhacka stjärtarna.
- Rulla ut smördegen. Fördela kräftor, ost och kryddor på den nedre delen av degen. Tryck till fyllningen.
- Vik över den ofyllda delen av degen. Platta försiktigt till degpaketet och tryck till skarvarna.
- Skär degen i cirka 2 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på plåt med bakplåtspapper. Tryck försiktigt till så att fyllningen fäster i degen.
- Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla noga med uppvispat ägg. Strö på lite kummin, dillfrö och flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen tills snurrorna har fin färg och är genomgräddade, c:a 15 min.