Kräftfyllda smördegssnurror

Kräftfyllda smördegssnurror

Spröda smördegssnurror med kräftor, Västerbottensost och nordiska kryddor som dill och kummin. Tilltuggen är godast nygräddade, kan dock även förberedas och läggas på en skärbräda med bakplåtspapper i kylen – sen är det enkelt att flytta över bakpappret på en plåt och grädda strax innan gästerna kommer!

Du behöver

Antal portioner: 12 st. snurror

Alternativ på kräftor

Snurrorna

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
  • 1 tsk stötta kumminfrön
  • 1 tsk stötta dillfrön

Till pensling

  • 1 ägg till pensling
  • hela kumminfrön
  • hela dillfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tina kräftorna. Skala och rensa, det ska bli cirka 2 dl. Grovhacka stjärtarna.

  2. Rulla ut smördegen. Fördela kräftor, ost och kryddor på den nedre delen av degen. Tryck till fyllningen.

  3. Vik över den ofyllda delen av degen. Platta försiktigt till degpaketet och tryck till skarvarna.

  4. Skär degen i cirka 2 cm breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på plåt med bakplåtspapper. Tryck försiktigt till så att fyllningen fäster i degen.

  5. Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Pensla noga med uppvispat ägg. Strö på lite kummin, dillfrö och flingsalt.

  6. Grädda i mitten av ugnen tills snurrorna har fin färg och är genomgräddade, c:a 15 min.