Krämig och het hummerpasta

Foto: Pandalus Seafood

Krämig och het hummerpasta

En krämig och lättlagad hummerpasta. Om du inte redan har hummerfond hemma rekommenderar vi att du gör den en dag innan genom att plocka ur köttet och koka fonden på skalen. Recept på fonden hittar du HÄR

Du behöver

4 portioner

  • 2 Pandalus fryst hummer
  • Pasta för 4 personer
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,5 dl hummerfond
  • 2,25 dl grädde
  • 0,5-1 msk tomatpuré
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 msk cognac
  • Cayennepeppar,
  • chili, salt & peppar

Gör så här

  1. Tina humrarna och ta ut köttet. Knäck klorna och ta ut köttet försiktigt så kan du använda dessa som dekoration på pastan.

  2. Finhacka lökarna och stek i en tjockbottnad kastrull. Häll över hummerfond och grädde och låt det koka upp till medelvärme. Häll i tomatpuré, cognac, cayennepeppar och chili, smaka av ihop med salt och peppar. Tillsätt därefter maizenamjölet och red till önskad konsistens.

  3. Koka pastan lite kortare än anvisningarna på paketet. Lägg i pastan med hummersåsen och rör om, häll allra sist i hummerköttet (förutom klorna). Rör om, lägg upp på tallrikar, dekorera med hummerklorna och servera genast