
Krustader med hummer, löjrom och parmesankräm
Ljuvliga små krustader som är lika goda som vackra att titta på. Serveras med fördel tillsammans med ett glas bubbel!
Du behöver
Antal portioner: 12 små krustader
- 2 st Pandalus humrar
- 80 g Pandalus löjrom
- Ärtskott
- Finhackad gräslök
- 1 st rulle kyld färdig pajdeg
Parmesankräm
- 75 g parmesan
- 1 dl crème fraiche 32%
- Salt
- Svartpeppar
- 1,5 msk finskuren gräslök
Gör så här
- Tina humrarna och löjrommen enligt anvisning på förpackningarna.
- Riv parmesan och blanda i crème fraichen, skär gräslök fint och rör ner.
- Smaka av med salt (ca 1 krm, men smaka dig fram).
- Stansa ut bitar av pajdegen genom att lägga små bakformar eller liknande upp och ner på degen.
- Forma degen över formen och skär bort överflödig deg så att du får jämna kanter.
- Grädda i ugn på 225°c i ca 10- 12 min (men ha lite koll då alla ugnar varierar i värme).
- Skala hummern och skär köttet i bitar.
- När krustaderna svalnat så fördelar du parmesankrämen i botten – fyll sedan på med hummerkött, löjrom och ärtskott.
- Strö över lite finskuren gräslök.