Krustader med hummer, löjrom och parmesankräm

Krustader med hummer, löjrom och parmesankräm

Ljuvliga små krustader som är lika goda som vackra att titta på. Serveras med fördel tillsammans med ett glas bubbel!

Du behöver

Antal portioner: 12 små krustader

Parmesankräm

  • 75 g parmesan
  • 1 dl crème fraiche 32%
  • Salt
  • Svartpeppar 
  • 1,5 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Tina humrarna och löjrommen enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Riv parmesan och blanda i crème fraichen, skär gräslök fint och rör ner.

  3. Smaka av med salt (ca 1 krm, men smaka dig fram).

  4. Stansa ut bitar av pajdegen genom att lägga små bakformar eller liknande upp och ner på degen.

  5. Forma degen över formen och skär bort överflödig deg så att du får jämna kanter.

  6. Grädda i ugn på 225°c i ca 10- 12 min (men ha lite koll då alla ugnar varierar i värme).

  7. Skala hummern och skär köttet i bitar.

  8. När krustaderna svalnat så fördelar du parmesankrämen i botten – fyll sedan på med hummerkött, löjrom och ärtskott.

  9. Strö över lite finskuren gräslök.