
Lättgrillad vannameiräka med fänkål och kräftsås
En ljuvlig förrätt med mycket smak som passar till alla årets bjudningar. Serveras med fördel tillsammans med ett friskt vitt vin och surdegsbröd!
Du behöver
Antal portioner: ca 4 förrätter
- 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
- 1 fänkål
- Smör
Kräftsås
- 1 förpackning Pandalus kräftor
- Morötter
- Lök
- Salt & peppar
- Vitt vin
- Tomatpuré
- Grädde
Gör så här
- Tina räkorna (och kräftorna om du köpt frysta) enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka fänkålen och stek i rikligt med smör.
- Skala kräftorna och rosta dem i cirka 30 minuter i ugnen ihop med lök, morötter och kryddor.
- Häll över i en tjockbottnad gryta och täck med vatten.
- Koka tills ungefär hälften av vattnet kokat bort.
- Sila bort fonden från skalen och grönsakerna och koka lite till.
- Häll på vitt vin och smaka av med kryddor. Red slutligen med grädde.
- Dela räkorna på mitten och ta bort eventuell sträng.
- Lägg stekt fänkål i botten av en tallrik, häll på kräftsåsen.
- Bränn av räkorna som hastigast med en gasbrännare (kan uteslutas) och lägg upp i såsen.