Lättlagad hummerpasta

Lättlagad hummerpasta

En lättlagad men fantastiskt god hummerpasta. Vi använder vår hemmagjorda hummerfond men köpt går också bra. Glöm inte spara hummerskalen så du kan göra din egen hummerfond

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner:

  • 2 Pandalus fryst hummer
  • Pasta för 4 personer
  • 3,5 dl hummerfond
  • 2,25 dl grädde
  • 0,5-1 msk tomatpuré
  • 3 msk maizenamjöl
  • 1 msk cognac
  • Färsk dill
  • Cayennepeppar, chili

Gör så här

  1. Tina humrarna och ta ut köttet. Knäck klorna och ta ut köttet försiktigt så kan du använda dessa som dekoration på pastan.

  2. Häll hummerfond och grädde i en tjockbottnad kastrull och värm upp. Smaka av med tomatpuré, cognac, cayennepeppar och chili. Tillsätt därefter maizenamjölet och red till en önskad konsistens.

  3. Koka pastan lite kortare än anvisningarna på paketet. Lägg i pastan med hummersåsen och rör om, häll allra sist i hummerköttet (förutom klorna). Rör om och servera genast. Dekorera med hummerklorna och färsk dill