Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning

Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning

Dessa hemmagjorda ravioli är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Receptet är beräknat som varmrätt men kan även användas som förrätt för fler personer. 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom i kylskåp över natten

  2. Skikta mjölet över en lämplig bakyta och gröp ur en “skål” i mjölhögen och knäck äggen däri

  3. Jobba successivt in äggen i mjölet med en gaffel, och knåda därefter ihop degen för hand

  4. Plasta in degen och låt vila i cirka 15 minuter

  5. Skala och finhacka räkorna, rör ner i mascarponen och smaka av med salt och peppar

  6. Kavla ut degen tunt och tryck ut ravioliplattor med exempelvis ett dricksglas

  7. Fyll pastaplattorna med cirka 1 tsk räk- och mascarponesmet, och försegla därefter raviolin ordentlig

  8. Bryn smöret i en kastrull

  9. Koka raviolin i cirka 2-3 minuter

  10. Lägg upp raviolin på tallrikar och toppa med brynt smör, löjrom, citronzest och persilja. Servera genast