Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning
Dessa hemmagjorda ravioli är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Receptet är beräknat som varmrätt men kan även användas som förrätt för fler personer.
Du behöver
2 portioner
- 100g Pandalus räkor
- 80g Pandalus löjrom
- 200g vetemjöl
- 3 medelstora ägg
- 1 dl mascarpone
- 100g smör
- Persilja
- 1 citron
- Salt & peppar
Gör så här
- Tina räkor och löjrom i kylskåp över natten
- Skikta mjölet över en lämplig bakyta och gröp ur en ”skål” i mjölhögen och knäck äggen däri
- Jobba successivt in äggen i mjölet med en gaffel, och knåda därefter ihop degen för hand
- Plasta in degen och låt vila i cirka 15 minuter
- Skala och finhacka räkorna, rör ner i mascarponen och smaka av med salt och peppar
- Kavla ut degen tunt och tryck ut ravioliplattor med exempelvis ett dricksglas
- Fyll pastaplattorna med cirka 1 tsk räk- och mascarponesmet, och försegla därefter raviolin ordentlig
- Bryn smöret i en kastrull
- Koka raviolin i cirka 2-3 minuter
- Lägg upp raviolin på tallrikar och toppa med brynt smör, löjrom, citronzest och persilja. Servera genast