Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning Dessa hemmagjorda ravioli är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Receptet är beräknat som varmrätt men kan även användas som förrätt för fler personer. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 2 portioner100g Pandalus räkor 80g Pandalus löjrom 200g vetemjöl3 medelstora ägg1 dl mascarpone100g smörPersilja1 citronSalt & peppar Gör så här Tina räkor och löjrom i kylskåp över nattenSkikta mjölet över en lämplig bakyta och gröp ur en “skål” i mjölhögen och knäck äggen däri Jobba successivt in äggen i mjölet med en gaffel, och knåda därefter ihop degen för handPlasta in degen och låt vila i cirka 15 minuterSkala och finhacka räkorna, rör ner i mascarponen och smaka av med salt och peppar Kavla ut degen tunt och tryck ut ravioliplattor med exempelvis ett dricksglasFyll pastaplattorna med cirka 1 tsk räk- och mascarponesmet, och försegla därefter raviolin ordentligBryn smöret i en kastrullKoka raviolin i cirka 2-3 minuterLägg upp raviolin på tallrikar och toppa med brynt smör, löjrom, citronzest och persilja. Servera genast