Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning

Löjromstoppad ravioli med räk- och mascarponefyllning

Dessa hemmagjorda ravioli är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Receptet är beräknat som varmrätt men kan även användas som förrätt för fler personer. 

Du behöver

2 portioner

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom i kylskåp över natten

  2. Skikta mjölet över en lämplig bakyta och gröp ur en ”skål” i mjölhögen och knäck äggen däri

  3. Jobba successivt in äggen i mjölet med en gaffel, och knåda därefter ihop degen för hand

  4. Plasta in degen och låt vila i cirka 15 minuter

  5. Skala och finhacka räkorna, rör ner i mascarponen och smaka av med salt och peppar

  6. Kavla ut degen tunt och tryck ut ravioliplattor med exempelvis ett dricksglas

  7. Fyll pastaplattorna med cirka 1 tsk räk- och mascarponesmet, och försegla därefter raviolin ordentlig

  8. Bryn smöret i en kastrull

  9. Koka raviolin i cirka 2-3 minuter

  10. Lägg upp raviolin på tallrikar och toppa med brynt smör, löjrom, citronzest och persilja. Servera genast