Lyxig julsallad med löjrom och räkor
Julens kanske godaste sallad som passar utmärkt som både förrätt eller på ett stort fat på julbordet. Servera och njut!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 1 kg Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- 200 g grönkål
- 2 msk olja
- 1 msk äppelcider
- 1 tsk honung
- 0,5 krm salt
- 2 äpplen
- 1 msk citronjuice
- 65 g rostade hasselnötter
- 0,5 granatäpple
- 1 dl smetana eller crème fraiche
Gör så här
- Ta fram antingen ett stort uppläggningfat eller fyra portionstallrikar.
- Dela sedan grönkålen i bitar och blanda i en skål tillsammans med olja, äppelcidervinäger, honung och salt.
- Blanda väl och låt stå och dra en stund.
- Skiva äpplen riktigt tunt och pressa citronjuice över så att de inte blir bruna (syran från citronen bidrar även med god smak).
- Rosta hasselnötterna i ugn eller panna och ta ur kärnorna ur granatäpplet.
- Dags att montera salladen. Börja med att lägga tunt skivade äpplen i botten.
- Addera grönkål och lägg därefter på räkor och klicka på löjrom.
- Spritsa eller klicka på crème fraiche/ smetana och avsluta med hasselnötter och lite granatäpplekärnor.