Lyxig julsallad med löjrom/räkor

Lyxig julsallad med löjrom och räkor

 Julens kanske godaste sallad som passar utmärkt som både förrätt eller på ett stort fat på julbordet. Servera och njut!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 1 kg Pandalus räkor 
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 200 g grönkål
  • 2 msk olja
  • 1 msk äppelcider
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt
  • 2 äpplen 
  • 1 msk citronjuice
  • 65 g rostade hasselnötter
  • 0,5  granatäpple
  • 1 dl smetana eller crème fraiche

Gör så här

  1. Ta fram antingen ett stort uppläggningfat eller fyra portionstallrikar.

  2. Dela sedan grönkålen i bitar och blanda i en skål tillsammans med olja, äppelcidervinäger, honung och salt.

  3. Blanda väl och låt stå och dra en stund.

  4. Skiva äpplen riktigt tunt och pressa citronjuice över så att de inte blir bruna (syran från citronen bidrar även med god smak).

  5. Rosta hasselnötterna i ugn eller panna och ta ur kärnorna ur granatäpplet.

  6. Dags att montera salladen. Börja med att lägga tunt skivade äpplen i botten.

  7. Addera grönkål och lägg därefter på räkor och klicka på löjrom.

  8. Spritsa eller klicka på crème fraiche/ smetana och avsluta med hasselnötter och lite granatäpplekärnor.