Omelettårta med räkor och löjrom

Omelettårta med räkor och löjrom

En stor rekommendation till brunchen, en mättande och supergod omelettårta som dessutom blir lite roligare att ställa på bordet än en ”vanlig” omelett. Denna gjordes i en liten stekpanna, men kan gott och väl göras i en större om man dubblar receptet.

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • 500 g Pandalus räkor
  • 40 g Pandalus löjrom
  • 6 ägg
  • 1 dl finriven parmesan
  • 250 g färskost
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • Salt och peppar
  • Gräslök
  • Dill
  • Citron
  • Majonnäs

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter.

  2. Vispa ihop äggen med parmesan, salt och peppar.

  3. Stek omeletter i en liten stekpanna på båda sidor och låt svalna.

  4. Finhacka räkorna, men spara några hela till toppen.

  5. Blanda ihop hackade räkor, färskost, crème fraiche, pepparrot, salt och peppar till en röra.

  6. Bygg ihop tårtan genom att börja med en omelett och sedan ett lager av röran.

  7. Fortsätt så till toppen (detta blev 5 små omeletter).

  8. Bre ett tunt lager av majonnäs på toppen och dekorera därefter med räkor, löjrom, gräslök, dill och en skiva citron.

  9. Peppra på en extra omgång.

  10. Servera!