Omelettårta med räkor och löjrom
En stor rekommendation till brunchen, en mättande och supergod omelettårta som dessutom blir lite roligare att ställa på bordet än en ”vanlig” omelett. Denna gjordes i en liten stekpanna, men kan gott och väl göras i en större om man dubblar receptet.
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 500 g Pandalus räkor
- 40 g Pandalus löjrom
- 6 ägg
- 1 dl finriven parmesan
- 250 g färskost
- 1,5 dl creme fraiche
- 2 msk finriven pepparrot
- Salt och peppar
- Gräslök
- Dill
- Citron
- Majonnäs
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter.
- Vispa ihop äggen med parmesan, salt och peppar.
- Stek omeletter i en liten stekpanna på båda sidor och låt svalna.
- Finhacka räkorna, men spara några hela till toppen.
- Blanda ihop hackade räkor, färskost, crème fraiche, pepparrot, salt och peppar till en röra.
- Bygg ihop tårtan genom att börja med en omelett och sedan ett lager av röran.
- Fortsätt så till toppen (detta blev 5 små omeletter).
- Bre ett tunt lager av majonnäs på toppen och dekorera därefter med räkor, löjrom, gräslök, dill och en skiva citron.
- Peppra på en extra omgång.
- Servera!