Ostfyllda, gratinerade krustader med löjrom

Ostfyllda, gratinerade krustader med löjrom

Till myset eller minglet vill man ju oftast ha något extra litet tilltugg, här kommer ett perfekt exempel på det! Passar fint tillsammans med ett glas bubbel.

Ordet krustad kommer för övrigt från franskans croustade; en kulinarisk term som betyder ungefär ”skorpa” eller ”pajskal”. Krustader kan göras på många olika sätt och för många olika ändamål – en gemensam nämnare är dock att de gräddas som små skålar, och kan därefter fyllas med diverse godsaker!

Du behöver

Antal portioner: c:a 15 snittar

Gör så här

  1. Tina löjrom enligt anvisning på förpackning.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Blanda ihop ägg, mascarpone, parmesan, salt och peppar.

  4. Fyll krustaderna ungefär till hälften.

  5. Låt gräddas i ugnen tills de stelnat och börjat resa på sig.

  6. Låt svalna.

  7. Toppa med crème fraiche, löjrom, gräslök, svartpeppar och en liten krondillskvist.

  8. Servera med kräftorna eller innan till minglet!