![Pizza bianco med räkor och löjrom](https://www.pandalus.se/wp-content/uploads/2024/05/Pizzamedrakorrom_Pizzamedrakorrom5-e1716634751967.jpg)
Pizza bianco med räkor och löjrom
Hemgjorda pizzor med en härlig deg som fått jäsa i kylen i lugn och ro.
Bianco, som ju betyder ”vit” på italienska, innebär att man använder crème fraiche istället tomatsås. Addera din favoritost (gärna lagrad) för mer smak samt räkor, löjrom och vispad creme fràiche så får du en riktigt god pizza bianco att bjuda dina gäster på!
Gräddas gärna på stenplatta tills pizzorna får fin färg.
Du behöver
Antal portioner: 6-8 små pizzor
- 5 dl vatten
- 6 -7 dl mjöl
- 1 dl durumvete
- 5 g jäst
- 2 msk olivolja
- 1,5 tsk salt
Topping
- 1000 g Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- 250 g crème fraiche
- Färsk dill
- Flingsalt
- Peppar
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och blanda med ljummet vatten.
Tillsätt olivolja, salt samt mjöl och mixa i fem minuter i maskin eller för hand. Låt degen jäsa i en bunke – gärna över natten.
Dela den jästa degen i 7-8 delar.
Forma runda, medelstora pizzabröd, täck med plastfolie och låt dem jäsa i kylen igen tills bakning.
Tag ut degen en halvtimme innan bakning. Använd durumvete när du formar. Forma och tryck ut degen men rör ej kanterna.
Bre på crème fraîche, toppa med riven ost och grädda pizzorna i 225 grader i ugnen tills de får fin färg.
Toppa och servera med vispad créme fraiche, räkor, löjrom och dill.