Plockbricka med räkor, aioli m.m
En plockbricka med massor av gott blir ju inte fel på sommaren! Lägg räkor, fräscha grönsaker, aioli, ägg och bruschetta på brickor och servera med gott bubbel!
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 500 g Pandalus räkor, tinade
- 3 snacksgurkor, skivade
- Några små morötter
- En knippe broccolini
- 1 knippe rädisor
- 4 potatisar, kokta och delade
- 2 ägg, kokta och delade
- 1 baguette
- 2 tomater, hackade
- 2 vitlöksklyftor
- Basilika, hackad
- Olivolja
- Salt och peppar
Aioli
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Några droppar citron
- 2,5 dl rapsolja
- Salt och peppar
Frästa tigerräkor
- 400 g Pandalus tigerräkor, tinade
- 1 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 1 tsk paprikapulver
- Salt och peppar
Gör så här
- Skiva gurkan, koka potatis och ägg och dela dem därefter.
- Gör aiolin i en hög cylinderformad bunke genom att lägga i ägg, citronsaft, vitlök, salt och peppar.
- Häll i rapsoljan försiktigt.
- För ner stavmixern längst ner och börja mixa.
- Dra försiktigt uppåt till önskad konsistens.
- Rör ihop tomat, vitlök och basilika med lite olivolja, salt och peppar.
- Skiva brödet, ringla över lite olivolja, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- 9. Grädda i ugn tills gyllene och lägg på tomatröran.
- Hetta upp en panna med olivolja.
- Tillsätt chili och vitlök.
- Lägg i tigerräkorna och därefter paprikapulver.
- Servera allting ihop på brickor/skärbräden.