
Räkbakelse med löjrom
Nu när julen börjar närma sig kan vi se fram emot mingel med nära och kära, god mat & dryck och härlig julmusik. Här har vi en liten bakelse till julminglet som är söt att se på och lagom mättande!
Du behöver
Antal portioner: 4 bakelser
- 40 g Pandalus löjrom
- 250 g Pandalus räkor, tinade och skalade (spara några extra till topping)
- 6 skivor vitt bröd (toast)
- 1/2 kruka dill, finhackad
- 1/2 purjolök, hackad
- 1,5 dl creme fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 msk riven pepparrot
- Svartpeppar
- Rivet citronskal
Gör så här
- Tina löjrom och räkor enligt anvisning på förpackningarna
- Hacka räkorna och spara några till toppen av bakelsen
- Blanda ihop hackade räkor, crème fraiche, majonnäs, dill, purjolök, pepparrot, salt och peppar till en röra
- Stansa ut 12 st cirklar av toasten (använde mig av ett drinkmått)
- Bre sedan röran på de två första lagren (av tre) men låt toppen vara torr
- Bre på ett lager majonnäs på toppen
- Lägg sedan på räkor, löjrom, dill, rivet citronskal och svartpeppar
- Servera gärna med ett kallt glas bubbel till!