Räkbakelse

Räkbakelse med löjrom

Nu när julen börjar närma sig kan vi se fram emot mingel med nära och kära, god mat & dryck och härlig julmusik. Här har vi en liten bakelse till julminglet som är söt att se på och lagom mättande!

Du behöver

Antal portioner: 4 bakelser

  • 40 g Pandalus löjrom
  • 250 g Pandalus räkor, tinade och skalade (spara några extra till topping)
  • 6 skivor vitt bröd (toast)
  • 1/2 kruka dill, finhackad
  • 1/2 purjolök, hackad
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk riven pepparrot
  • Svartpeppar
  • Rivet citronskal

Gör så här

  1. Tina löjrom och räkor enligt anvisning på förpackningarna

  2. Hacka räkorna och spara några till toppen av bakelsen

  3. Blanda ihop hackade räkor, crème fraiche, majonnäs, dill, purjolök, pepparrot, salt och peppar till en röra

  4. Stansa ut 12 st cirklar av toasten (använde mig av ett drinkmått)

  5. Bre sedan röran på de två första lagren (av tre) men låt toppen vara torr

  6. Bre på ett lager majonnäs på toppen

  7. Lägg sedan på räkor, löjrom, dill, rivet citronskal och svartpeppar

  8. Servera gärna med ett kallt glas bubbel till!