Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt RÄKCHEESECAKE MED LÖJROM Fantastiskt vacker och fantastiskt god. Räkcheesecake är bra bjudmat gör sig bäst om den förbereds kvällen innan den ska avnjutas. Tillbaka till recept Du behöver Cirka 8 portionerTillagningstid 30 min plus minst 5 timmar i kyl700 g Pandalus räkor med skal (200 g till smet och 500 g till topping)80 g Pandalus löjrom (40 g till smeten och 40 g till300 g skärgårdslimpa125 g smält smör5 gelatinblad400 g cream cheese naturell2 dl creme fraiche1 rödlök3 msk gräslöktopping)Färsk dill till dekoration Gör så här Börja med att mixa brödet med en stavmixer tills nästan allting har smulat sigSmält smör och tillsätt det i smulorna, fortsätt mixa tills det bildats en degSmöra en form och fördela smuldegen jämt över hela formen, ställ sedan i kylenFyll en skål med kallt vatten och lägg ner gelatinbladen så allting täcksGör under tiden själva smeten genom att blanda ihop creme fraiche, färskost, finhackad rödlök, löjrom, skalade räkor och gräslök.Smaka av med salt och peppar.Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme.Rör sedan ner gelatinet i smeten och blanda om ordentligtLägg smeten på smulbottnenKyl i minst fem timmarServera kakan med räkor, löjrom och dill på toppen