Räkcheesecake med löjrom

RÄKCHEESECAKE MED LÖJROM

Fantastiskt vacker och fantastiskt god. Räkcheesecake är bra bjudmat gör sig bäst om den förbereds kvällen innan den ska avnjutas. 

Dela på facebook

Du behöver

Cirka 8 portioner

Tillagningstid 30 min plus minst 5 timmar i kyl

  • 700 g Pandalus räkor med skal (200 g till smet och 500 g till topping)
  • 80 g Pandalus löjrom (40 g till smeten och 40 g till
  • 300 g skärgårdslimpa
  • 125 g smält smör
  • 5 gelatinblad
  • 400 g cream cheese naturell
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 3 msk gräslök
  • topping)
  • Färsk dill till dekoration

Gör så här

  1. Börja med att mixa brödet med en stavmixer tills nästan allting har smulat sig

  2. Smält smör och tillsätt det i smulorna, fortsätt mixa tills det bildats en deg

  3. Smöra en form och fördela smuldegen jämt över hela formen, ställ sedan i kylen

  4. Fyll en skål med kallt vatten och lägg ner gelatinbladen så allting täcks

  5. Gör under tiden själva smeten genom att blanda ihop creme fraiche, färskost, finhackad rödlök, löjrom, skalade räkor och gräslök.

  6. Smaka av med salt och peppar.

  7. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme.

  8. Rör sedan ner gelatinet i smeten och blanda om ordentligt

  9. Lägg smeten på smulbottnen

  10. Kyl i minst fem timmar

  11. Servera kakan med räkor, löjrom och dill på toppen