RÄKCHEESECAKE MED LÖJROM
Fantastiskt vacker och fantastiskt god. Räkcheesecake är bra bjudmat gör sig bäst om den förbereds kvällen innan den ska avnjutas.
Du behöver
Cirka 8 portioner
Tillagningstid 30 min plus minst 5 timmar i kyl
- 700 g Pandalus räkor med skal (200 g till smet och 500 g till topping)
- 80 g Pandalus löjrom (40 g till smeten och 40 g till
- 300 g skärgårdslimpa
- 125 g smält smör
- 5 gelatinblad
- 400 g cream cheese naturell
- 2 dl creme fraiche
- 1 rödlök
- 3 msk gräslök
- topping)
- Färsk dill till dekoration
Gör så här
- Börja med att mixa brödet med en stavmixer tills nästan allting har smulat sig
- Smält smör och tillsätt det i smulorna, fortsätt mixa tills det bildats en deg
- Smöra en form och fördela smuldegen jämt över hela formen, ställ sedan i kylen
- Fyll en skål med kallt vatten och lägg ner gelatinbladen så allting täcks
- Gör under tiden själva smeten genom att blanda ihop creme fraiche, färskost, finhackad rödlök, löjrom, skalade räkor och gräslök.
- Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme.
- Rör sedan ner gelatinet i smeten och blanda om ordentligt
- Lägg smeten på smulbottnen
- Kyl i minst fem timmar
- Servera kakan med räkor, löjrom och dill på toppen