Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Räkmacka med extra allt More is more när det kommer till en lyckad räkmacka! Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 smörgåsar1 kg Pandalus räkor med skal80 g Pandalus löjrom4 stora salladsblad1/2 rödlök8 kokta ägg1 dl majonnäs2 tsk dijonsenap3 tsk grov senapLantbröd eller toastDillCitronSmörSalt och peppar Gör så här Tina löjrom och räkor, skala därefterBlanda ihop majonnäs, dijonsenap och grovsenap till en sås, ställ i kylenLägg de stora salladsbladen i iskallt vatten så att de blir krispigaKoka äggen, cirka 7 minuter, låt svalnaSkiva rödlöken tunt, helst med mandolinStek sparrisen i rikligt med smör, salt och pepparStek därefter bröden i smör, tills de fått en gyllenbrun och krispig ytaGör mackorna sedan genom att först lägga på såsen, sedan salladsblad, därefter äggen, räkorna, rödlök, sparris och toppa med löjrom och dillPeppra ordentligt innan servering och lägg med en citronskiva på tallriken