Du behöver
4 smörgåsar
- 1 kg Pandalus räkor med skal
- 80 g Pandalus löjrom
- 4 stora salladsblad
- 1/2 rödlök
- 8 kokta ägg
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk dijonsenap
- 3 tsk grov senap
- Lantbröd eller toast
- Dill
- Citron
- Smör
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina löjrom och räkor, skala därefter
- Blanda ihop majonnäs, dijonsenap och grovsenap till en sås, ställ i kylen
- Lägg de stora salladsbladen i iskallt vatten så att de blir krispiga
- Koka äggen, cirka 7 minuter, låt svalna
- Skiva rödlöken tunt, helst med mandolin
- Stek sparrisen i rikligt med smör, salt och peppar
- Stek därefter bröden i smör, tills de fått en gyllenbrun och krispig yta
- Gör mackorna sedan genom att först lägga på såsen, sedan salladsblad, därefter äggen, räkorna, rödlök, sparris och toppa med löjrom och dill
- Peppra ordentligt innan servering och lägg med en citronskiva på tallriken