Räkmacka med extra allt

Räkmacka med extra allt

More is more när det kommer till en lyckad räkmacka! 

Dela på facebook

Du behöver

4 smörgåsar

Gör så här

  1. Tina löjrom och räkor, skala därefter

  2. Blanda ihop majonnäs, dijonsenap och grovsenap till en sås, ställ i kylen

  3. Lägg de stora salladsbladen i iskallt vatten så att de blir krispiga

  4. Koka äggen, cirka 7 minuter, låt svalna

  5. Skiva rödlöken tunt, helst med mandolin

  6. Stek sparrisen i rikligt med smör, salt och peppar

  7. Stek därefter bröden i smör, tills de fått en gyllenbrun och krispig yta

  8. Gör mackorna sedan genom att först lägga på såsen, sedan salladsblad, därefter äggen, räkorna, rödlök, sparris och toppa med löjrom och dill

  9. Peppra ordentligt innan servering och lägg med en citronskiva på tallriken