Räkmacka med inlagd rödlök
Denna ständigt aktuella och supergoda rätt som fungerar lika bra till frukost, lunch som middag och kan varieras i oändlighet – denna gång med snabbpicklad rödlök.
Du behöver
4 smörgåsar
- 600 g Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 rödlök
- 1/2 dl ättikssprit (12%)
- 1 dl socker
- 1 1/2 dl vatten
- 1 påse ”mixsallad”
- Majonnäs
- 4 skivor rågbröd
- 4 ägg
- Några skivor gurka
- 1 citron
- Dill
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina löjrom och räkor
- Pickla rödlöken genom att blanda ättikssprit, socker och vatten tills sockret löst sig i en burk med lock, hyvla rödlöken tunt (helst med mandolin) och lägg ner i burken. Låt stå i kylen minst en timme
- Skala räkorna och lägg löjrommen i en sil för att vätskan ska rinna av
- Koka äggen cirka 6 minuter, låt svalna
- Bre majonnäs på rågbröden, lägg på sallad, räkor, skivat ägg, picklad rödlök, löjrom och till sist en skiva citron och någon kvist dill. Peppra och salta