Räkmacka med inlagd rödlök

Räkmacka med inlagd rödlök

Denna ständigt aktuella och supergoda rätt som fungerar lika bra till frukost, lunch som middag och kan varieras i oändlighet – denna gång med snabbpicklad rödlök.

Dela på facebook

Du behöver

4 smörgåsar

  • 600 g Pandalus räkor
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 påse ”mixsallad”
  • Majonnäs
  • 4 skivor rågbröd
  • 4 ägg
  • Några skivor gurka
  • 1 citron
  • Dill
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina löjrom och räkor

  2. Pickla rödlöken genom att blanda ättikssprit, socker och vatten tills sockret löst sig i en burk med lock, hyvla rödlöken tunt (helst med mandolin) och lägg ner i burken. Låt stå i kylen minst en timme

  3. Skala räkorna och lägg löjrommen i en sil för att vätskan ska rinna av

  4. Koka äggen cirka 6 minuter, låt svalna

  5. Bre majonnäs på rågbröden, lägg på sallad, räkor, skivat ägg, picklad rödlök, löjrom och till sist en skiva citron och någon kvist dill. Peppra och salta