Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Räkpaté med löjromssås En svensk klassiker där riktigt bra råvaror är nyckeln till ett lyckat resultat! Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver Cirka 15 bitarTillagningstid cirka 2 h plus tid att svalna (helst ett dygn i kyl)Paté400 g Pandalus räkor (200 till smet och 200 till dekoration)Dill3 ägg5 dl vispgrädde1/2 dl majonnäsSaltPepparCitronGräslökRomsås3 dl creme fraiche80 g Pandalus löjrom1/2 finhackad rödlökSvartpepparDill till garnering Gör så här . Tina löjrommen och räkorna, skala dem därefterSätt ugnen på 200 graderLägg bakplåtspapper i en avlång brödformPlacera räkorna i botten av formen och strö över hackad dillBlanda ihop grädde, majonnäs, ägg, salt och peppar väl, häll sedan i formenTäck formen med aluminiumfolie och ställ formen i en långpanna med vatten iStäll allting i nedre delen av ugnen och låt stå inne cirka 1,5 timmeTa ut formen och låt svalna helt, ställ sedan in patén i kylen (helst 1 dygn)Blanda ihop alla ingredienser till romsåsenSkär upp patén innan servering och servera tillsammans med såsen