
Ravioli med färskost och kräftstjärtar
Ravioli med en fyllning av hackade kräftstjärtar, dill och färskost som serveras med en riktigt god sås. Servera gärna tillsammans med Pandalus löjrom och picklad rödlök för att lyxa till det ordentligt!
Du behöver
Antal portioner
Pastadeg
- 5-6 dl vetemjöl alternativt tipo 00 (ett extra proteinrikt mjöl som ger en elastisk pastadeg)
- 1,5 krm salt
- 4 ägg
- 2 msk smakneutral olja
- Några dillkvistar som kavlas in i degen (detta kan uteslutas men ser extra lyxigt ut)
Fyllning
- 200 g finhackade Pandalus kräftstjärtar
- 150 g färskost
- C:a 15 -20 g finhackad dill
- Finriven citronzest från 1/2 citron
- Eventuellt lite peppar och en gnutta salt (smaka av)
Sås
- 1 dl av kräftspadet
- 300 g färskost
- 1 msk citronjuice (färskpressad)
- Finhackad dill
Gör så här
Pastadeg
- Måtta upp mjölet i en vid bunke eller direkt på bänken, tillsätt salt.
- Forma en grop i mitten av mjölet, knäck i samtliga ägg och häll i oljan.
- Börja nu att arbeta ihop äggen i mitten först och arbeta dig sedan utåt kanten så att mjölet går ihop med äggen.
- Arbeta degen ordentligt och lägg sedan att vila i kylen i nån timma. Under tiden så förbereder du fyllningen.
Fyllning
- Skala kräftorna (glöm inte klorna)
- Finhacka och blanda ihop med färskost och finrivet citronzest.
- Smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
Gör raviolin
- Har du ingen pastamaskin så lämpar sig denna deg även bra för att kavla ut med kavel. Kavla i omgångar och arbeta in lite klippta dillkvistar genom att vika in dem i degen.
- När degen är riktigt tunn så stansar du ut cirklar med ett mått (använd dig av pepparkaksform eller dricksglas om du inte har något annat).
- Lägg på en klick kräftfyllning och vik på mitten så att det bildas en halvmåne.
- Tag en gaffel och tryck utefter kanten så att fyllningen stannar kvar i mitten.
- Lägg ner dem i saltat kokande vatten och koka i 3 minuter i en stor kastrull.
Sås
- Koka upp kräftspadet och låt reducera till hälften.
- Vispa ner färskost till en slät sås och tillsätt citronsaft och dill.
- Smaka eventuellt av med salt och peppa.