Scampi e spinaci
Detta är comfort food när det är som bäst. Här har vi en pasta med krämig pestosås, halstrade körsbärstomater och vitlöksfrästa tigerräkor. Om du gör egen pesto, kommer du höja denna rätt till nya nivåer.
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: 30 min
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- 1 dl grön pesto, helst egengjord. Se vårt recept här.
- 3 dl vispgrädde
- 250 g körsbärstomater
- 65 g babyspenat
- 3 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 1 chili (eller mindre beroende på tycke och smak)
- Salt och peppar
- Olja till stekning
- 400 g pasta
- Parmesan till servering
Gör så här
- Tina räkorna
- Gör ev. egen pesto. Du hittar vårt smarriga recept här.
- Stek körsbärstomaterna hela på medelhög värme. Använd en panna med lock för att undvika att det skvätter. När de har fått fin färg lägger dem åt sidan så att de inte bränns.
- I en annan panna eller kastrull låter du finhackad chili och en vitlöksklyfta svettas en tills de blivit mjuka. Vitlöken får inte brännas.
- Klicka i peston och låt den komma upp i temperatur innan du häller i grädden
- Koka pastan al dente
- Hetta upp en panna och fräs räkorna i olja tillsammans med två vitlöksklyftor.
- Tryck till de stekta tomaterna med en gaffel och vänd ner dem tillsammans med spenaten i gräddsåsen. Blanda pastan med såsen och toppa med räkorna. Servera direkt!