Foto: Pandalus Seafood
Du behöver
8 stycken éclairs
Sanddeg/mördeg:
- 30 g smör, kallt i kuber
- 30 g vetemjöl
- 1 nypa salt
Choux deg:
- 70 g smör
- 70 g mjölk
- 70 g vatten
- 190 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk socker
- 2 ägg
Skagenröra:
- 200 g handskalade räkor
- 60 g majonnäs (helst hemgjord)
- 60 g smetana
- 1-2 msk löjrom
- 2 msk finhackad rödlök
- Citronsaft
- Hackad dill
- Salt och peppar
Gör så här
Bakelserna:
- Börja med mördegen. Nyp ihop allt, tryck ut ca 1 mm tjock mellan två bakplåtspapper. Frys in till senare.
- Fortsätt med Petit choux-degen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör, mjölk och vatten och värm upp.
- Blanda mjöl, salt och socker. Rör ner och vispa ihop.
- Rör ner ett ägg i taget och ”rosta” degen tills den släpper från kanterna.
- Fyll degen i en spritspåse med valfri tyll (jag tog en krustyll) och spritsa ut ca 12 cm längder på en plåt med bakplåtspapper.
- Ta ut mördegen, stansa ut och lägg på ett lock på varje bakelse.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min eller tills gyllene. Ta ut och låt svalna.
Skagenröra
- Grovhacka räkorna och blanda med resterande ingredienser.
- Låt stå i kyl fram till servering.
Sätt ihop
Skär upp éclair-bakelserna och fyll med skagenröra.
Toppa gärna med lite extra löjrom och dillvippar!