Skagenröra i våffelstrut
En saltig och lite het skagen i en småsöt våffla, en toppenbra kombo! Om du önskar en lite mer salt ”våffla” kan du använda dig av exempelvis gyozastrutar istället, recept till det finner du här.
Du behöver
Antal portioner: 4 strutar
- 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
- 4 msk finhackad färsk dill
- 1 rödlök, finhackad
- 4 msk majonnäs
- 4 msk crème fraiche
- Några droppar tabasco
- Chiliflakes
- Salt och peppar
- Färdiga glasstrutar (finns att köpa i butik)
- Citronskivor
- Dillkvistar
Gör så här
- Hacka räkorna men spara några att toppa strutarna med.
- Rör ihop crème fraiche, majonnäs, rödlök, tabasco och chiliflakes tillsammans med de hackade räkorna.
- Ställ in i kylen minst en timme.
- Lägg strutarna i någon behållare så att de står stadigt.
- Fyll dem sedan med skagenröra.
- Toppa med räkor, citronskiva, dillkvist och lite svartpeppar.
- Servera direkt!