Skagenröra med löjrom och smörstekt bröd

Skagenröra med löjrom och smörstekt bröd

Vem kan kan motstå en riktigt krämig och smakrik skagen? Addera smörstekt bröd och en rejäl klick med löjrom och du har den perfekta förrätten/tilltugget att bjuda dina gäster på!

Du behöver

Antal portioner: 2 stora eller 4 mindre

  • 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 40 g Pandalus löjrom
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • Några droppar citronsaft
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1/2 kruka dill, finhackad
  • Svartpeppar och salt
  • Citron vid sidan
  • Några skivor vitt bröd, delade på hälften
  • Smör

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom

  2. Skala räkorna och blanda ihop med majonnäs, crème fraiche, citronsaft, lök, dill salt och peppar

  3. Låt stå i kylen minst 30 minuter så att röran känns fast

  4. Dela brödet på hälften och stek i rikligt med smör på båda sidorna, peppra gärna brödet lite

  5. Placera en redig klick skagen på en tallrik och toppa med löjrom och dill

  6. Lägg brödet vid sidan tillsammans med en citronskiva