
Skagenröra på smörstekt surdegsbröd
Det är inte för intet som skagenröra är en klassiker i det svenska köket. På krispigt, smörstekt surdegsbröd blir det dessutom lite lite godare!
Du behöver
Antal portioner
- 1 påse Pandalus räkor
- 1 burk Pandalus löjrom
- 1 kruka dill
- 1/2 finhackad rödlök
- 1 burk smetana
- 3 msk majonnäs
- Saft från en citron
- Riven pepparrot
- Salt och svartpeppar
- Smör
- Surdegsbröd
Färsk dill
Gör så här
- Tina räkor och löjrom. Skala räkorna och hacka dem grovt.
- Blanda räkor, dill, pepparrot, majonnäs och smetana, smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och ev lite cayennepeppar (en smaksak)
- Stek surdegsbrödet i smör, lägg upp skagenröran på det och dekorera med Pandalus löjrom och färsk dill