Skagenröra på smörstekt surdegsbröd

Foto: Anna Karlsson @foodbyannak

Skagenröra på smörstekt surdegsbröd

Det är inte för intet som skagenröra är en klassiker i det svenska köket. På krispigt, smörstekt surdegsbröd blir det dessutom lite lite godare! 

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 1 påse Pandalus räkor
  • 1 burk Pandalus löjrom
  • 1 kruka dill
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 burk smetana
  • 3 msk majonnäs
  • Saft från en citron
  • Riven pepparrot
  • Salt och svartpeppar
  • Smör
  • Surdegsbröd
    Färsk dill

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom. Skala räkorna och hacka dem grovt.

  2. Blanda räkor, dill, pepparrot, majonnäs och smetana, smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och ev lite cayennepeppar (en smaksak)

  3. Stek surdegsbrödet i smör, lägg upp skagenröran på det och dekorera med Pandalus löjrom och färsk dill