
Små ostpajer med räkor och löjrom
Sätt lite guldkant på tillvaron och servera dessa små pajer som tillagas väldigt enkelt i en vanlig muffinsplåt. Lätt, lyxigt och supergott!
Du behöver
Antal portioner: 12 små pajer
Pajdeg
- 125 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 krm salt
Ostfyllning
- 175 g riven lagrad ost, t.ex .prästost eller västerbottenost
- 3 ägg
- 1,5 dl grädde
- 1 knivsudd cayennepeppar
- Salt
Till servering
- 80 g Pandalus löjrom
- 500 g Pandalus räkor, tinade enligt anvisning på förpackning samt skalade
- 2 dl creme fraiche, alternativt smetana
- Picklad rödlök
- Dill
- Finhackad gräslök
Gör så här
- Blanda ihop vetemjöl, smör och salt i en matberedare.
- Tillsätt ägget så att degen går ihop (tänk på att degen ska arbetas så lite som möjligt för att bli spröd och fin).
- Kavla ut degen mellan två mjölade bakplåtspapper och stansa sedan ut cirklar som passar i en muffinsplåt.
- Mjöla en muffinsplåt för 12 muffins och klä sedan varje hål med den utstansade degen, ställ sedan kallt i minst 1 timme (kan även förberedas dagen innan).
Sätt ugnen på 200°c.
Fördela osten på botten i de små pajskalen i muffinsplåten.
Vispa ihop ägg, grädde och cayennepeppar, smaka av med salt.
Fördela äggsmeten över osten i pajerna.
Grädda direkt i c:a 20 min (pajerna ska få fin färg och fyllningen ska ha ”stannat”).
När pajerna svalnat lite – toppa med creme fraiche, löjrom, picklad rödlök, dill samt finhackad gräslök och servera direkt.