Smashed potatoes med löjrom och räkor

Smashed potatoes med löjrom och räkor

Ett enkelt och fräscht tilltugg med potatis, räkor och löjrom. Serveras med fördel tillsammans med bubbel!

Du behöver

Antal portioner

  • 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 400 g potatis, delikatess- eller små färskpotatisar
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Majonnäs att klicka på potatisarna
  • Svartpeppar
  • Dill

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom

  2. Sätt ugnen på 225 grader

  3. Koka potatisen c:a 10 min i saltat vatten

  4. Häll av vattnet och ånga av potatisen

  5. Klicka på smör på alla potatisar och rör om lite så att de blir täckta

  6. Salta och peppra

  7. ”Smasha” potatisarna lite lätt med en potatisstöt eller slev

  8. Lägg in i ugnen c:a 20 min tills de fått en fin färg

  9. Låt svalna

  10. Spritsa ut en klick majonnäs på alla potatisar

  11. Toppa med räkor, löjrom och dill!