Smashed potatoes med löjrom och räkor
Ett enkelt och fräscht tilltugg med potatis, räkor och löjrom. Serveras med fördel tillsammans med bubbel!
Du behöver
Antal portioner
- 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
- 80 g Pandalus löjrom
- 400 g potatis, delikatess- eller små färskpotatisar
- Smör
- Salt och peppar
- Majonnäs att klicka på potatisarna
- Svartpeppar
- Dill
Gör så här
- Tina räkor och löjrom
- Sätt ugnen på 225 grader
- Koka potatisen c:a 10 min i saltat vatten
- Häll av vattnet och ånga av potatisen
- Klicka på smör på alla potatisar och rör om lite så att de blir täckta
- Salta och peppra
- ”Smasha” potatisarna lite lätt med en potatisstöt eller slev
- Lägg in i ugnen c:a 20 min tills de fått en fin färg
- Låt svalna
- Spritsa ut en klick majonnäs på alla potatisar
- Toppa med räkor, löjrom och dill!