Smördegspizza med löjrom och räkor

Smördegspizza med löjrom och räkor

December handlar om att ha det mysigt och äta så gott som möjligt. Denna smördegspizza med löjrom och räkor framför en brasa kan bara bli rätt! Dela upp i små fyrkanter och avnjut till hemmamyset, eller varför inte som förrätt till nyårsmiddagen?

Du behöver

Antal portioner: c:a 12 bitar (till förrätt/snacks)

  • 80 g Pandalus löjrom

  • 500 g Pandalus räkor

  • 1 smördeg på rulle 

  • 2 dl crème fraiche 

  • 1 citron, delad i klyftor

  • 1/2 rödlök, finhackad

  • Dill

  • Svartpeppar

  • Parmesanost, riven

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom, skala räkorna

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Nagga smördegen med gaffel och strö på parmesan

  4. Grädda c:a 30 min (beroende på vilken smördeg man använder sig av, se förpackning)

  5. Låt svalna och spritsa sedan på crème fraîche 

  6. Lägg på löjrom, dill, räkor, rödlök och svartpeppar