
Smördegspuffar med löjrom och räkor
Lyxig mingelmat kan man väl inte få för mycket av? Här har vi ett tilltugg med bara några få ingredienser som garanterat gör succé!
Du behöver
Antal portioner: 8 smördegspuffar
- 40 g Pandalus löjrom
- 16 st. Pandlaus räkor, skalade
- 1 smördeg
- Gräddfil
- Några droppar citron
- Gräslök, hackad
- 1/2 rödlök, finhackad
- Dill
- Salt och peppar
- 1 uppvispat ägg
Gör så här
- Tina löjrom och räkor enligt anvisning på förpackningen.
- Sätt ugnen på 220 grader (eller vad instruktionerna på smördegsförpackningen säger).
- Gör 8 st runda cirklar av degen med hjälp av ett glas.
- Nagga lite med gaffel i mitten.
- Pensla kanterna med uppvispat ägg.
- Låt gräddas i ungen i cirka 10 minuter, håll lite koll under tiden.
- Låt svalna.
- Nu är degen väldigt frasig, så ta bort mittendelen så att det blir ett litet hål.
- Blanda ihop gräddfil med några droppar citron, salt och peppar.
- Spritsa i hålen.
- Toppa med löjrom, räkor, dill och gräslök.