Smördegstoast med kräftröra och löjrom

Smörstekt surdegsbröd med kräftröra och löjrom

Dessa krispiga, smörstekta surdegsbröd med krämig kräftröra, gräslök och löjrom gör sig lika bra som förrätt som en del av buffén. Somrigt och otroligt gott!

Du behöver

Antal portioner: 8 snittar

  • 1 kg Pandalus kräftor (c:a 200 g skalad vikt)
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 dl majonnäs
  • Mycket finriven citronzest
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt
  • 8 skivor surdegsbröd
  • Smör att steka i
  • En bunt gräslök (finskuren)

Gör så här

  1. Skala kräftorna (glöm inte klorna), låt rinna av och hacka dem i små bitar.

  2. Lägg de hackade kräftorna i en bunke och blanda ner majonnäs, chiliflakes och citronzest. Smaka av med en gnutta salt (förbered med fördel kräftröran redan dagen innan, smakerna blir bara bättre av att stå till sig lite).

  3. Skär brödet i skivor, skär av kanterna och skär brödet i bitar om ca: 8×12 cm.

  4. Smörstek brödbitarna så att de får stekyta på alla sidor.

  5. Lägg upp på ett serveringsfat och lägg på kräftröran.

  6. Toppa med massor av finskuren gräslök och löjrom.