
Smörgåstårta med hummer och löjrom
Bjud på denna fantastiskt goda och lyxiga smörgåstårta med massor av härlig hummer och löjrom. Kommer definitivt bli en snackis hos gästerna efteråt!
Du behöver
Antal portioner: 14 – 16 bitar
- 3 förpackningar polarkaka à 525 g
Fyllning
- Köttet från 3-4 Pandalus humrar
- 1 förpackning Pandalus löjrom
- 2×5 dl crème fraiche 32%
- 300 g färskost
- 300 g majonnäs av god kvalitet
- 1-2 rödlökar, finhackade
- 30 g dill, finhackad
- 1 msk färskpressad citron
- 1-2 krm salt
Glasyr
- 3 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
Dekoration
- Klor- och kött från 1–2 Pandalus humrar
- 1 förpackning Pandalus löjrom
- Dill
- Färsk timjan- och rosmarin
- Citronzest
Gör så här
Fyllning
- Tina humrarna enligt anvisning på förpackningarna.
- Plocka fram en rejäl bunke eller skål och blanda ihop samtliga ingredienser (skär hummer, örter och lök i fina bitar).
- Smaka av fyllningen med salt och eventuellt lite citronpeppar när du blandar men tänk på att smakerna sätter sig först efter ett par timmar så var lite återhållsam.
- Ta ett stort fat och börja med att lägga ihop två stycken polarkakor så att de bildar en cirkel.
- Lägg på fyllningen och upprepa sedan samma procedur tills du byggt alla lager (see till att du täcker med fyllning överallt så det blir jämnt).
- Plasta in smörgåstårtan riktigt väl och ställ sedan i kylen till nästa dag.
Glasyr
- Vispa crème fraichen (den blir först lös i konsistensen när du börjar vispa för att sedan gå ihop igen och bli fluffig).
- När du har en härligt fluffig konsistens på crème fraichen – blanda ner 1 dl majonnäs och rör om.
- Använd dig av en spatel, slickepott eller degskrapa för att få ett jämnt resultat när du täcker tårtan med glasyren.
Dekoration
- Låt fantasin flöda när det är dags att dekorera – börja förslagsvis med hummer och löjrom på toppen av tårtan och addera kvistar av timjan och rosmarin som kontrast mot det vita (en krans av rosmarin längst ner mot fatet blir också vackert).
- Servera och njut!
- Låt fantasin flöda när det är dags att dekorera – börja förslagsvis med hummer och löjrom på toppen av tårtan och addera kvistar av timjan och rosmarin som kontrast mot det vita (en krans av rosmarin längst ner mot fatet blir också vackert).