Smörgåstårta med räkor och löjrom

Smörgåstårta med räkor och löjrom

En fantastiskt fin och god smörgåstårta på hönökaka med räkor och löjrom som dessutom är superenkel att göra. Serveras med fördel i två stora tårtbitar för en smörgåstårta utöver det vanliga!

Du behöver

Antal portioner: c:a 8

  • 4 st halvor hönökaka, delade på mitten

Räkröra

  • 500 g Pandalus räkor, skalade och tinade
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl creme fraîche
  • Hackade ärtskott (toppen av dem)
  • Salt och peppar

Topping

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs

Garnering

  • 200 g Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 40 g Pandalus löjrom
  • 1/3 gurka, skivad i halvmånar
  • Ärtskott, att ha runtom
  • Citron, skivad i små skivor
  • Svartpeppar
  • Hackade ärtskott

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till räkröran och ställ kallt

  2. Skär bröden på hälften och bilda två stora ”tårtbitar”

  3. Fördela röran på varje skiva utom den som är högst upp

  4. Bred sedan på toppingen med en sked och slickepott så att det blir jämnt över hela

  5. Lägg på gurkskivor, räkor, citronskivor och löjrom

  6. Lägg försiktigt ärtskott runtom båda tårtbitarna

  7. Toppa med svartpeppar och hackade ärtskott