Smörgåstårta med räkor och löjrom
En fantastiskt fin och god smörgåstårta på hönökaka med räkor och löjrom som dessutom är superenkel att göra. Serveras med fördel i två stora tårtbitar för en smörgåstårta utöver det vanliga!
Du behöver
Antal portioner: c:a 8
- 4 st halvor hönökaka, delade på mitten
Räkröra
- 500 g Pandalus räkor, skalade och tinade
- 1 rödlök, hackad
- 2 dl gräddfil
- 2 dl creme fraîche
- Hackade ärtskott (toppen av dem)
- Salt och peppar
Topping
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 2 dl majonnäs
Garnering
- 200 g Pandalus räkor, tinade och skalade
- 40 g Pandalus löjrom
- 1/3 gurka, skivad i halvmånar
- Ärtskott, att ha runtom
- Citron, skivad i små skivor
- Svartpeppar
- Hackade ärtskott
Gör så här
- Blanda ihop ingredienserna till räkröran och ställ kallt
- Skär bröden på hälften och bilda två stora ”tårtbitar”
- Fördela röran på varje skiva utom den som är högst upp
- Bred sedan på toppingen med en sked och slickepott så att det blir jämnt över hela
- Lägg på gurkskivor, räkor, citronskivor och löjrom
- Lägg försiktigt ärtskott runtom båda tårtbitarna
- Toppa med svartpeppar och hackade ärtskott