Smörgåstårta med räkor och löjrom

Smörgåstårta med räkor och löjrom

En stor, somrig smörgåstårta med alla de klassiska ingredienserna – passar perfekt till buffén!

Du behöver

Antal portioner: 8-10

  • 9 skivor landgångsbröd

Fyllning

  • 500 g Pandalus räkor, hackade
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 finhackad rödlök
  • Finhackad dill
  • Svartpeppar och salt

Garneringskräm

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl majonnäs

Topping

Gör så här

  1. Tina löjrom och räkor och skala räkorna därefter

  2. Skär kanterna av bröden

  3. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar

  4. Fördela hälften av fyllningen och bred ut på det första lagret av brödskivorna (3 skivor bröd)

  5. Lägg på tre brödskivor till och bred på resten av fyllningen

  6. Lägg ytterligare tre skivor bröd högst upp

  7. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche och bred på tårtan med en slickepott så att den blir jämn och fin

  8. Låt stå inplastad i kyl tills det är dags för garnering och servering

  9. Lägg sedan ärtskotten runt om hela tårtan, placera räkorna i snygga rader och klicka på löjrom över tårtan

  10. Lägg på några skivor citron och några kvistar dill, avsluta med svartpeppar!