Smörgåstårta med räkor och löjrom
En stor, somrig smörgåstårta med alla de klassiska ingredienserna – passar perfekt till buffén!
Du behöver
Antal portioner: 8-10
- 9 skivor landgångsbröd
Fyllning
- 500 g Pandalus räkor, hackade
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1 finhackad rödlök
- Finhackad dill
- Svartpeppar och salt
Garneringskräm
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl majonnäs
Topping
- 500 g Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- Ärtskott
- Citron
- Svartpeppar
- Dill
Gör så här
- Tina löjrom och räkor och skala räkorna därefter
- Skär kanterna av bröden
- Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, smaka av med salt och peppar
- Fördela hälften av fyllningen och bred ut på det första lagret av brödskivorna (3 skivor bröd)
- Lägg på tre brödskivor till och bred på resten av fyllningen
- Lägg ytterligare tre skivor bröd högst upp
- Blanda ihop majonnäs och crème fraiche och bred på tårtan med en slickepott så att den blir jämn och fin
- Låt stå inplastad i kyl tills det är dags för garnering och servering
- Lägg sedan ärtskotten runt om hela tårtan, placera räkorna i snygga rader och klicka på löjrom över tårtan
- Lägg på några skivor citron och några kvistar dill, avsluta med svartpeppar!