Toast Skagen med löjrom
Kanske den mest klassiska (och godaste) av alla förrätter? Skapad av den svenske stjärnkocken Tore Wretman på 50-talet men lika aktuell – och populär – nu som då
Du behöver
Antal portioner
- 100 g Pandalus frysta räkor med skal
- 40 g Pandalus löjrom
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk dill
- 1 rödlök
- Svartpeppar
- Salt
- Några droppar citron
- Toast
Gör så här
- Tina löjrommen och räkorna. Skala räkorna därefter
- Finhacka rödlök och dill, grovhacka räkorna
- Blanda ihop rödlök, majonnäs, crème fraiche, räkor, dill, peppar, salt och några droppar citron
- Smörstek eller rosta fyra skivor toast
- Lägg upp röran på toasten och toppa med löjrom, dill, svartpeppar och citron