Pasta med vitlök, vannameiräkor och kammusslor

En riktigt god skaldjurspasta som går fort att tillreda – men ändå känns lyxig!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter

  • 200g vannameiräkor
  • 150g kammusslor
  • 400g spaghetti
  • 4 tomater, hackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1/2 chili, finhackad
  • 50 g smör, rumstempererat
  • Bladpersilja, finhackad
  • 2 dl vitt vin
  • Parmesan

Gör så här

  1. Tina räkor och musslor

  2. Hacka tomater, vitlök, chili och schalottenlök

  3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek vitlök, schalottenlök och chili en stund (utan att ta färg)

  4. Lägg i tomaterna och häll på vinet

  5. Salta och peppra

  6. Låt koka på medelvärme en stund så att det blir en sås

  7. Koka pasta enligt anvisningar

  8. Stek musslorna i rikligt med smör

  9. Lägg räkorna i tomatsåsen tillsammans med smöret och låt allting bli varmt

  10. Blanda ihop tomatsåsen tillsammans med pastan och även kammusslorna

  11. Strössla över finhackad bladpersilja, parmesan och peppra lite extra på toppen