Pasta med vitlök, vannameiräkor och kammusslor
En riktigt god skaldjurspasta som går fort att tillreda – men ändå känns lyxig!
Du behöver
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 minuter
- 200g vannameiräkor
- 150g kammusslor
- 400g spaghetti
- 4 tomater, hackade
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1/2 chili, finhackad
- 50 g smör, rumstempererat
- Bladpersilja, finhackad
- 2 dl vitt vin
- Parmesan
Gör så här
- Tina räkor och musslor
- Hacka tomater, vitlök, chili och schalottenlök
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek vitlök, schalottenlök och chili en stund (utan att ta färg)
- Lägg i tomaterna och häll på vinet
- Salta och peppra
- Låt koka på medelvärme en stund så att det blir en sås
- Koka pasta enligt anvisningar
- Stek musslorna i rikligt med smör
- Lägg räkorna i tomatsåsen tillsammans med smöret och låt allting bli varmt
- Blanda ihop tomatsåsen tillsammans med pastan och även kammusslorna
- Strössla över finhackad bladpersilja, parmesan och peppra lite extra på toppen