Våfflor med räkor och brynt smörkräm

Våfflor med två sorters topping

Våfflor är ett måste på brunchen! Toppa dina våfflor med brynt smörkräm och räkor. För variation – varva med löjrom, smetana och rödlök. 

Dela på facebook

Du behöver

Ca 10 portioner
Tillagningstid: 30 min

Våfflor:

  • 100 g smält smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 st ägg

Brynt smörkräm:

  • 50 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Tillbehör:

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda ihop de torra ingredienserna till våffelsmeten. Vispa i mjölken, smöret och äggen till en slät smet.
  2. Låt smeten vila medan toppingen förbereds.
  3. Bryn smöret i en kastrull till det blir ljusbrunt och får en kolaaktig doft, blanda med crème fraiche och vitlök.
  4. Grädda våfflorna och låt svalna något på galler för att behålla krispigheten.
  5. Servera våfflorna med två sorters topping: brynt smörkräm och rikligt med räkor eller löjrom smetana och finhackad rödlök.