Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Våfflor med två sorters topping Våfflor är ett måste på brunchen! Toppa dina våfflor med brynt smörkräm och räkor. För variation – varva med löjrom, smetana och rödlök. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver Ca 10 portionerTillagningstid: 30 min500 g Pandalus räkor50 g Pandalus löjromVåfflor:100 g smält smör4 dl vetemjöl0.5 tsk salt1 tsk bakpulver5 dl mjölk2 st äggBrynt smörkräm:50 g smör2 dl crème fraiche2 pressade vitlöksklyftorTillbehör:50 g Pandalus löjrom2 dl smetana1/2 finhackad rödlök Gör så här Smält smöret och blanda ihop de torra ingredienserna till våffelsmeten. Vispa i mjölken, smöret och äggen till en slät smet.Låt smeten vila medan toppingen förbereds.Bryn smöret i en kastrull till det blir ljusbrunt och får en kolaaktig doft, blanda med crème fraiche och vitlök.Grädda våfflorna och låt svalna något på galler för att behålla krispigheten.Servera våfflorna med två sorters topping: brynt smörkräm och rikligt med räkor eller löjrom smetana och finhackad rödlök.