Våfflor med två sorters topping
Våfflor är ett måste på brunchen! Toppa dina våfflor med brynt smörkräm och räkor. För variation – varva med löjrom, smetana och rödlök.
Du behöver
Ca 10 portioner
Tillagningstid: 30 min
- 500 g Pandalus räkor
- 50 g Pandalus löjrom
Våfflor:
- 100 g smält smör
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl mjölk
- 2 st ägg
Brynt smörkräm:
- 50 g smör
- 2 dl crème fraiche
- 2 pressade vitlöksklyftor
Tillbehör:
- 50 g Pandalus löjrom
- 2 dl smetana
- 1/2 finhackad rödlök
Gör så här
- Smält smöret och blanda ihop de torra ingredienserna till våffelsmeten. Vispa i mjölken, smöret och äggen till en slät smet.
- Låt smeten vila medan toppingen förbereds.
- Bryn smöret i en kastrull till det blir ljusbrunt och får en kolaaktig doft, blanda med crème fraiche och vitlök.
- Grädda våfflorna och låt svalna något på galler för att behålla krispigheten.
- Servera våfflorna med två sorters topping: brynt smörkräm och rikligt med räkor eller löjrom smetana och finhackad rödlök.