Våfflor med skagenröra och löjrom

Våfflor med skagenröra och löjrom

Våfflor och skaldjur gifter sig förvånansvärt bra. En varm och krispig våffla med skagenröra passar utmärkt till lunch. 

Dela på facebook

Du behöver

Ca 8 våfflor

Röror

  • 100 g Pandalus räkor
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 dl lätt crème fraiche (1 dl till skagenröra 1 dl till löjrom)
  • 1 rödlök (1/2 till skagenröra 1/2 till löjrom)
  • En knippe gräslök
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 80 g Pandalus löjrom

Våffelsmet

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Grovhacka räkor, finhacka rödlök och gräslök

  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, rödlök, gräslök, räkor salt och peppar och ställ i kylen

  4. Gör våffelsmeten genom att röra ihop vetemjöl och bakpulver

  5. Tillsätt ägg och mjölk, rör ihop till en klumpfri smet

  6. Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret

  7. Grädda våfflorna i ett våffeljärn med lite smör i

  8. Toppa våfflorna med skagenröra och löjrom, crème fraiche, rödlök och gräslök