Våfflor med skagenröra och löjrom
Våfflor och skaldjur gifter sig förvånansvärt bra. En varm och krispig våffla med skagenröra passar utmärkt till lunch.
Du behöver
Ca 8 våfflor
Röror
- 100 g Pandalus räkor
- 1 dl lättmajonnäs
- 2 dl lätt crème fraiche (1 dl till skagenröra 1 dl till löjrom)
- 1 rödlök (1/2 till skagenröra 1/2 till löjrom)
- En knippe gräslök
- Svartpeppar
- Salt
- 80 g Pandalus löjrom
Våffelsmet
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 4 dl mjölk
- 100 g smält smör
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Grovhacka räkor, finhacka rödlök och gräslök
- Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, rödlök, gräslök, räkor salt och peppar och ställ i kylen
- Gör våffelsmeten genom att röra ihop vetemjöl och bakpulver
- Tillsätt ägg och mjölk, rör ihop till en klumpfri smet
- Rör till sist ner det smälta och avsvalnade smöret
- Grädda våfflorna i ett våffeljärn med lite smör i
- Toppa våfflorna med skagenröra och löjrom, crème fraiche, rödlök och gräslök