Le grand saffransaioli

Le grand saffransaioli

Godaste adventminglet fixar man med skaldjur i massor och en riktigt härlig saffransaioli. Enkelt men lyxigt!

Du behöver

Antal portioner: c:a 3 dl aioli

Saffranaioli

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl neutral olja (t.ex. raps)
  •  C:a 0,5 tsk salt att smaka av med
  • 1 riven/ pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 0,5 g saffran 
  • 0,5 krm  svartpeppar (smaka av)

Gör så här

  1. Lägg ägg, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav).

  2. Börja nu att mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.

  3. Häll sedan oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden.

  4. Börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock, härlig majonnäs.

  5. Tillsätt den rivna vitlöken och saffran.

  6. Smaka av med salt och peppar och låt helst stå kylt i ett dygn så att smaken sätter sig ordentligt.