Färska kräftor från Turkiet – Extra stora
År 1969 introducerade vi den turkiska kräftan i Sverige. Smaken och kvaliteten gjorde snabbt våra lättskalade och välmatade kräftor (Astacus leptodactylus) från de turkiska bergsjöarnas rena vatten till en svensk favorit.
Hög kvalitet och en omsorgsfull hantering har genom åren gjort Pandalus färska kräftor från Turkiet till en trogen hedersgäst hos alla kräftans vänner.
Vi tror att vår ambition att ständigt förbättra både urvalet, tillagningen och kvalitetskontrollen av våra kräftor är den bästa garantin för en riktigt fin smakupplevelse.
Hemköp, Citygross, ICA (det vill säga att kräftorna finns på ICA:s centrallager, det är dock upp till varje enskild ICA-handlare om de tar hem produkten eller inte).
INGREDIENSER: Kokta färska turkiska kräftor (Astacus leptodactylus) som kokats i en lag bestående av vatten, krondill, salt, och socker. Vikt 1000 g netto.
ALLERGEN: Kräftdjur
Näringsvärde per 100 g:
Energi………………………………………..308kJ / 73 kcal
Fett……………………………………………..0.6 g
varav mättat fett………………………0.2 g
Kolhydrat……………………………………0.5 g
varav sockertarter……………………0 g
Fiber…………………………………………..0 g
Protein……………………………………….16.3 g
Salt…………………………………………….2.5 g
FÖRVARING: +4° C eller kallare.
KÄLLSORTERING: Ytterkartongen sorteras som papper, plasttråget som hårdplast och plastpåsen som mjukplast. Alla material i förpackningen är godkända enligt Normpack.
MILJÖANSVAR: Pandalus tar ett miljömässigt, socialt och etiskt ansvar för produktion och transporter.
URSPRUNG: Vildfångade kräftor (Astacus leptodactylus) från turkiska bergssjöar. Producerade i Turkiet för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Sverige.
FÅNGSTMETOD: Vildfångade med mjärdar.
Hur äter man kräftor?
Kräftans stjärt innehåller mycket gott kött och är enkel att hantera. Många gillar den bäst. Men det finns fler smarriga ställen på kräftan. För att hitta dem alla kan du göra som den sanna kräftälskaren; sug, bryt, skär, njut!