Två sorters smörrebröd

Två sorters smörrebröd

Smörrebröd går att variera och anpassa efter tycke och smak, dessa två klassiska smakkombinationer passar utmärkt på julbordet.

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 1 smörrebröd
Tillagningstid: c:a 15 min

Smörrebröd med räkor:

Smörrebröd med kammusslor:

  • 50 g Pandalus kammusslor
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 dl grovhackad grönkål
  • Rapsolja till stekning
  • 1 msk crème fraiche
  • Cayennepeppar
  • Salt och peppar
  • 1 msk smör

Gör så här

Smörrebröd med räkor:

  1. Skala räkorna, blanda smetana med citronsaft- och zest, smaka av med salt och peppar
  2. Lägg på smetana på rågbrödet, toppa med ägg, räkor och löjrom

Smörrebröd med kammusslor:

  1. Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och koladoftande

  2. Stek grönkålen i olja tills den mjuknar, blanda med crème fraiche och smaka av med cayennepeppar, salt och peppar

  3. Stek kammusslorna på hög värme i olja c:a 1 min på varje sida

  4. Lägg på grönkålsröran på rågbrödet, toppa med kammusslor och häll över det brynta smöret