Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Två sorters smörrebröd Smörrebröd går att variera och anpassa efter tycke och smak, dessa två klassiska smakkombinationer passar utmärkt på julbordet. Tillbaka till recept Du behöver Antal portioner: 1 smörrebrödTillagningstid: c:a 15 minSmörrebröd med räkor:50 g Pandalus räkor 1 msk Pandalus amerikansk löjrom1 skiva rågbröd2 msk smetanaZest och saft från 1/2 ekologisk citron1 kokt äggSalt och pepparSmörrebröd med kammusslor:50 g Pandalus kammusslor1 skiva rågbröd1 dl grovhackad grönkålRapsolja till stekning1 msk crème fraicheCayennepepparSalt och peppar1 msk smör Gör så här Smörrebröd med räkor:Skala räkorna, blanda smetana med citronsaft- och zest, smaka av med salt och pepparLägg på smetana på rågbrödet, toppa med ägg, räkor och löjromSmörrebröd med kammusslor:Bryn smöret tills det blir gyllenbrunt och koladoftandeStek grönkålen i olja tills den mjuknar, blanda med crème fraiche och smaka av med cayennepeppar, salt och pepparStek kammusslorna på hög värme i olja c:a 1 min på varje sidaLägg på grönkålsröran på rågbrödet, toppa med kammusslor och häll över det brynta smöret Silltårta toppad med löjrom och räkor Till receptet